Нова сделка в сферата на биотехнологиите и здравния сектор - германската група

...
Нова сделка в сферата на биотехнологиите и здравния сектор - германската група
Коментари Харесай

Германската група Synlab купува фирма за генетичен анализ

Нова договорка в сферата на биотехнологиите и здравния бранш - германската група от клинични лаборатории Synlab, с повече от 450 лаборатории в 36 страни, разгласи закупуването на испански Genomic Systems, които принадлежаха на Ascires, групата, основана към валенсианската компания за радиодиагностика Eresa.

Synlab, с оборот от 2,6 милиарда евро през 2020 година, се стреми да укрепи и добави своя опит и благоприятни условия в генетиката, както и да форсира цифровата промяна на предлаганите от нея диагностични услуги.

Германската компания към този момент не разкрива сумата по договорката, предава. 

" Sistemas Genomics е единствената лаборатория на интернационално равнище, която е сертифицирана да дава услуги за генетичен разбор и диагностика през целия витален цикъл на индивида и е водач в биоинформатиката ", изяснява Матио Флореани, основен изпълнителен шеф на Synlab.

Sistemas Genomics, с доходи от към 20 милиона евро през 2021 година, има стабилен опит в генетичното секвениране, както и в молекулярната и генетичната биология, съгласно купувача. Валенсианската компания има повече от 20 години опит и повече от 100 експерти. Освен това Synlab акцентира нейните разработки в биоинформатиката, разбора на биологични данни, поддържани от програмен продукт, което " я прави пионер в цифровата промяна на диагностиката ".

От своя страна Ascires ще продължи да се концентрира върху клиничния разбор и образната диагностика и нуклеарната медицина. Операцията ще разреши на компанията от Валенсия да инжектира средства тъкмо в това време, когато самостоятелната област Валенсия отмени концесията на услугите за образна диагностика, един от главните й източници на приходи.

Сделката бележи началото на корпоративните интервенции на Synlab тази година. Базираната в Мюнхен компания възнамерява да похарчи 200 милиона евро за придобивания през 2021 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР